Moja znajoma zainstalowała sobie Skype pod Fedorą. Jest zupełną nowicjuszką, jeśli chodzi o komputer, dlatego poprosiła mnie o pomoc. Ale ja też nie wiem, co się dzieje... Otóż zalogowała się i zadzwoniła do mnie. Niby wszystko było dobrze, ale po chwili rozmowę przerwało. Zadzwoniła drugi raz i wtedy mi powiedziała, że w czasie rozmowy kolor tego "kółka ze słuchawką" stopniowo bladł, aż w końcu połączenie zostało zerwane. Wysłałam do niej prośbę o autoryzację i wyjaśniłam, co ma zrobić. Nadal jednak nie zobaczyłam jej na liście kontaktów (tzn. nie zobaczyłam, czy jest dostępna). Potem sama próbowałam dzwonić, ale wyświetlało się "user not found", chociaż była jeszcze on-line. Rozmawiałyśmy kilka razy (ale tylko wtedy, kiedy ona do mnie dzwoniła, ja nie mogłam się połączyć), każda rozmowa była przerywana!
Dzisiaj byłam u niej i znalazłam moją prośbę o autoryzację. Kliknęłam ok, potem napisałam do siebie wiadomość na chacie. Wieczorem otwieram swojego skype i co widzę? Ani autoryzacji, ani wiadomości!
Dodam jeszcze że syn mojej znajomej próbował przelać na jej konto w Skype 40 zł., ale mu się to nie udało, i na liście transakcji, na stronie onet skype znajdują się dwie, anulowane, z tego samego dnia, próby przelania 40 zł.
Nie mam pojęcia, o co chodzi...
marzenaz
Za przerywanie rozmowy najczęściej winę ponosi łącze ale coś z firewallem.
Czy te problemy macie tylko między sobą czy z innymi użytkownikami podaj jakie macie łącza.
Co do płatności najprawdopodobie coś było źle wypełnione albo mają bałagan w onetskype http://www.forum.skype.co...php?p=4584#4584
Pozdro Net
Teraz już się poprawiło i możemy rozmawiać. Moja znajoma ma ciągle jakieś problemy, którym nie zawsze mogę na odległość zaradzić... Ale z neostrady już u niej byli, podobno problemy są winą właśnie neostrady.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum