Telefonia Internetowa SKYPE Strona Główna Telefonia Internetowa SKYPE
Serwis poświęcony popularnemu komunikatorowi internetowemu Skype. Przyłącz się!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
User not found
Autor Wiadomość
marzenaz

Wysłany: 2007-01-03, 23:23   User not found

Moja znajoma zainstalowała sobie Skype pod Fedorą. Jest zupełną nowicjuszką, jeśli chodzi o komputer, dlatego poprosiła mnie o pomoc. Ale ja też nie wiem, co się dzieje... Otóż zalogowała się i zadzwoniła do mnie. Niby wszystko było dobrze, ale po chwili rozmowę przerwało. Zadzwoniła drugi raz i wtedy mi powiedziała, że w czasie rozmowy kolor tego "kółka ze słuchawką" stopniowo bladł, aż w końcu połączenie zostało zerwane. Wysłałam do niej prośbę o autoryzację i wyjaśniłam, co ma zrobić. Nadal jednak nie zobaczyłam jej na liście kontaktów (tzn. nie zobaczyłam, czy jest dostępna). Potem sama próbowałam dzwonić, ale wyświetlało się "user not found", chociaż była jeszcze on-line. Rozmawiałyśmy kilka razy (ale tylko wtedy, kiedy ona do mnie dzwoniła, ja nie mogłam się połączyć), każda rozmowa była przerywana!
Dzisiaj byłam u niej i znalazłam moją prośbę o autoryzację. Kliknęłam ok, potem napisałam do siebie wiadomość na chacie. Wieczorem otwieram swojego skype i co widzę? Ani autoryzacji, ani wiadomości!
Dodam jeszcze że syn mojej znajomej próbował przelać na jej konto w Skype 40 zł., ale mu się to nie udało, i na liście transakcji, na stronie onet skype znajdują się dwie, anulowane, z tego samego dnia, próby przelania 40 zł.
Nie mam pojęcia, o co chodzi...

Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Net 

Wysłany: 2007-02-04, 21:12   

marzenaz
Za przerywanie rozmowy najczęściej winę ponosi łącze ale coś z firewallem.
Czy te problemy macie tylko między sobą czy z innymi użytkownikami podaj jakie macie łącza.
Co do płatności najprawdopodobie coś było źle wypełnione albo mają bałagan w onetskype http://www.forum.skype.co...php?p=4584#4584
Pozdro Net

Poziom: 26 HP   4%   65/1637
   MP   100%   781/781
   EXP   91%   71/78
marzenaz

Wysłany: 2007-02-09, 23:19   

Teraz już się poprawiło i możemy rozmawiać. Moja znajoma ma ciągle jakieś problemy, którym nie zawsze mogę na odległość zaradzić... Ale z neostrady już u niej byli, podobno problemy są winą właśnie neostrady.

Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   87%   7/8
Odpowiedz do tematu