Wysłany: 2008-03-28, 18:52 "Świerszcze" podczas rozmowy....
Witam. Widzę, że rzadko już tu ludzie zaglądają na to forum, pewnie skończyły się problemy.....ale do rzeczy.
Od miesiąca przebywam za granicą. Rozmawiam przez Skype z siostrą, ze znajomymi ,z rodziną i ze wszystkimi jest super, cisza w eterze, słychać tylko rozmowę, a jednak mam problem i to tylko z rozmową właśnie z moją żoną. Otóż podczas rozmowy słychać lekki szum i takie jakby dość głośne "świerszcze"....co to może być ?...co ona tam może mieć nie tak ?....bo tylko z nią jedyną jest problem.
Dodam, że rozmawiam z taką kuzynką, która nie ma zielonego pojęcia o kompach, zainstalowała tylko Skype-a, nic nie ustawiając i z nią jest super, a ja przed wyjazdem z domu wszystko niby poustawiałem żonie i jest kiepsko....
Ze "swierszczami" spotkalem sie rozmawiajac z kolega, ktory ma obcykane sprawy jakosci polaczen glosowych przez rozne komunikatory. Doszlismy do wniosku, ze przerwa w rozmowie z mojej strony wzbudza takie "swierszcze". Najczesciej korzystam z wbudowanego mikrofonu, ktory prawdopodobnie ma rodzaj wzmocnienia (kompensacja?) i wylapuje wszystko, wszelakie dzwieki, np: szum wentylatora lub cokolwiek i zamienia na jakies dziwne swiszczace cykanie. Pomaga powiedzenie kilku slow, lekkie wyciszenie glosnikow po drugiej stronie lub nalozenie sluchawek z mikrofonem. Echo rzadko wystepuje. Byc moze zjawisko cwierkania u Ciebie nie ma zwiazku z moja przypadloscia bo przeciez rozmawiajac z zona nie macie czasu na milczenie:-)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum