Telefonia Internetowa SKYPE Strona Główna Telefonia Internetowa SKYPE
Serwis poświęcony popularnemu komunikatorowi internetowemu Skype. Przyłącz się!

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
"Świerszcze" podczas rozmowy....
Autor Wiadomość
slawek.39 

Wysłany: 2008-03-28, 18:52   "Świerszcze" podczas rozmowy....

Witam. Widzę, że rzadko już tu ludzie zaglądają na to forum, pewnie skończyły się problemy.....ale do rzeczy.
Od miesiąca przebywam za granicą. Rozmawiam przez Skype z siostrą, ze znajomymi ,z rodziną i ze wszystkimi jest super, cisza w eterze, słychać tylko rozmowę, a jednak mam problem i to tylko z rozmową właśnie z moją żoną. Otóż podczas rozmowy słychać lekki szum i takie jakby dość głośne "świerszcze"....co to może być ?...co ona tam może mieć nie tak ?....bo tylko z nią jedyną jest problem.
Dodam, że rozmawiam z taką kuzynką, która nie ma zielonego pojęcia o kompach, zainstalowała tylko Skype-a, nic nie ustawiając i z nią jest super, a ja przed wyjazdem z domu wszystko niby poustawiałem żonie i jest kiepsko....

Poziom: 2 HP   0%   0/30
   MP   100%   14/14
   EXP   0%   0/8
zs 

Wysłany: 2008-03-29, 11:27   

Ze "swierszczami" spotkalem sie rozmawiajac z kolega, ktory ma obcykane sprawy jakosci polaczen glosowych przez rozne komunikatory. Doszlismy do wniosku, ze przerwa w rozmowie z mojej strony wzbudza takie "swierszcze". Najczesciej korzystam z wbudowanego mikrofonu, ktory prawdopodobnie ma rodzaj wzmocnienia (kompensacja?) i wylapuje wszystko, wszelakie dzwieki, np: szum wentylatora lub cokolwiek i zamienia na jakies dziwne swiszczace cykanie. Pomaga powiedzenie kilku slow, lekkie wyciszenie glosnikow po drugiej stronie lub nalozenie sluchawek z mikrofonem. Echo rzadko wystepuje. Byc moze zjawisko cwierkania u Ciebie nie ma zwiazku z moja przypadloscia bo przeciez rozmawiajac z zona nie macie czasu na milczenie:-)

Poziom: 7 HP   0%   0/130
   MP   100%   62/62
   EXP   93%   15/16
Odpowiedz do tematu